Sport

Als ik nog geen hekel aan sport had gehad, dan had ik het nu wel gekregen. Of je nu de tv of de radio aan doet, er hangt altijd wel iemand aan de ringen (of niet meer), er zwemt iemand heel hard, of er kukelt iemand van een fiets. En daar gaat het dan verder de hele avond over. En in de morgen volgt de herhaling.

Sport is raar, de Olympische Spelen zijn heel raar. De zwembaden in Rio bevatten groen water in plaats van blauw en hoe dat komt weet niemand. Verder blijkt ook golf een olympische sport te zijn terwijl ik tot nu toe dacht dat het vrijetijdsbesteding was voor ouderen die zich vervelen. En dan TeamNL, alleen de naam al!

Er is wel een voordeel aan dat dit nadeel: eindelijk een fatsoenlijke hoeveelheid detectives, en het zijn niet eens allemaal herhalingen! Well done, NPO! Mijn favoriet: Vera. Zo schommelmoeke die met haar iets te hoog stemmetje voor haar imposante lijf, iedereen ‘love’ en ‘pet’ noemt. Ook als daar geen aanleiding toe is.

Maar ze houdt niets van haar lievigheid over als ze mensen ondervraagt. Dan priemen de bruine ogen. Minpuntje is wel dat ze haar haar heeft geverfd want dat past niet bij haar karakter en haar kleding: zo uit de rekken van het Leger des Heils.

Vera lijkt sprekend op de oma die in mijn eigen versie van Roodkapje figureerde. Geen schatje in een bloemetjesjurk maar een die whisky drinkt (check!) en sigaren rookt (komt misschien nog). Dat moest Roodkapje dan ook komen brengen, in plaats van koekjes.

Whisky en sigaren zijn, met mate geconsumeerd uiteraard, een stuk gezonder voor je dan sport. Topsporters gaan eerder dood en hebben ook nog eens een aantal jaren van hun leven uitsluitend aan hun sport gewijd. Die jaren moet je er dus ook nog vanaf rekenen. En is sporten goed tegen overgewicht? Ach, Vera leeft ook nog.

brenda